ChessGP Logo

NotSoPROChessLeagueLOGOchesscomlogo

  Pe la mijlocul lunii mai 2017, am primit in posta serverului Chess.com, o invitatie la aceasta competitie. Am si facut un articol pe site, cu o scurta prezentare a competitiei. Initial, primisem invitatia pentru a ma inscrie ca jucator de rezerva. Apoi datorita dificultatilor intampinate de organizatori, in gasirea a suficienti capitani de echipa, am hotarat sa infiintez si sa inscriu una, pe langa site-ul nostru si purtand numele lui. Reguli dificile si proceduri de asemenea. Tratative pentru a cladi echipa, purtate cu dificultate si in ultima parte chiar cu graba. Principala dificultate, consta in faptul ca nu puteai inrola pe oricine. Trebuia sa se afle in lista celor 140 jucatori inregistrati anterior, in perioada bine stabilita (despre care eu nu am stiut in timp util). In plus media rating rapid (competitia s-a jucat la 15m+2s) a celor 5 mese de joc, nu trebuia sa depaseasca 1600. 

 Am intrat in aceasta dificila experienta, cu gandul ca voi putea invata certe chestii, care sa ma ajute in cladirea unei echipe viitoare de profesionisti, pe care sa o inscriem in campionatul urmator "Pro Chess League", pe care de fapt acest "Not-So Pro Chess Legue"(NSPCL), incearca sa il imite.

 Prima persoana pe care am reusit sa o contatez, a fost evident fidelul nostru cititor, domnul Ioan Gheorghe Sim din Resita. Stiam ca dansul prefera jocul la timp mai mare decat cel de blitz si in activitatea trecuta practica, titlul de Candidat Maestru nu era de neglijat. In plus ratingul rapid pe server se invartea pe langa 1600. Al meu era spre 1900 si acest lucru nu dadea nimic grozav. Era clar ca aveam nevoie de un 1300 sa anihilize pe al meu. Cum eu cu smecherii de genul sandbagging nu umblu, misiunea se ingreuna vizibil. 

 Cu putin inainte de start, domnul Sim a reusit sa intre in echipa (initial era in afara celor 140 dar s-au retras mai multi jucatori). Am acceptat un jucator indian care m-a intrebat daca il vreau si am propus intrarea unui spaniol si unui francez. Eram legat la maini cum se spune, cu optiuni doar din cei 140 inscrisi anterior sau rezervele deja inscrise. Imi venea sa mor de ciuda, ca nu am avut posibilitatea sa fac o echipa romanesca in intregime si sa anunt si alti prieteni.

 Competitia, ajunsa la SEZONUL 3, era compusa din doua faze: sezonul regular (5 runde elvetian) si faza eliminatorie. Se juca o singura partida pe saptamana la o data stabilita de comun acord cu adversarul si acest lucru mi s-a parut extrem de generos. Am zis: da domnule! E bine asa. Joaca fiecare cand poate, la intelegere cu adversarul. Erau 6 zile disponibile pentru a gasi... jumatate de ora comuna, dedicata partidei.

 Ulterior acest lucru s-a dovedit un calvar nesfarsit! Cand dai ceva cuiva, o concesie, multi o primesc si o utilizeaza ca o arma. Cei care le tremurau "grisinele" de frica, cautau sa te enerveze, nu se prezentau la ora de joc stabilita sau incercau sa nu joace partida, in speranta ca adminii dau remiza acolo sau dublu forfeit. Explicatiile uneori erau penibile.

 Am inceput prima saptamana (la jumatatea lunii iunie) cu formula de mai jos:

Pawn Destroyers vs. Chess GP 1 - 4
@NeoPlayz vs. @Tudorache_M 0 - 1
@JimmyFarbo vs. @IoanSIM 0 - 1
@uselogictowin vs. @Ranappriyan11 1 - 0f
@Wolff vs. @johann333 0 - 1
@refaee1970 vs. @adriangp28 0 - 1

 Trebuie spus ca toate mesele echipei jucau cu aceeasi culoare. Acest subiect a fost intens discutat pe tot parcursul competitiei. Adminii nu au vrut in ruptul capului sa alterneze culorile si acest lucru a fost un prim semnal de alarma, asupra capacitatii lor de a asigura o cat mai echitabila si echilibrata desfasurare a turneului.

 Indianul care ma rugase sa intre in echipa mi-a dat lovitura si nu s-a prezentat. Mai mult, nici nu a raspuns la mesajele mele, decat foarte tarziu, dupa ce il inlocuisem. Puteti urmari si partidele prin click pe rezultat (desi cred ca este nevoie sa fiti logat pe Chess.com. Inscrierea si multe optiuni de joc sunt gratuite). Ceilalti am punctat cu totii si am debutat cu dreptul.

 

 In saptamana 2, m-am miscat extrem de rapid si am cerut schimbarea indianului, inainte de publicarea rundei 2. Intre timp l-am abordat pe Iulian Ceausescu, care cu pasiunea nebuna pentru sah si pentru sahul online, a facut fulgerator toti pasii de inscriere, fiind si apt pentru media rating a echipei.  Era al doilea pas pe care l-am dorit si s-a realizat. Aveam doi romani langa mine, pe care ma bizuiam atat in privinta seriozitatii dar si a valorii lor (Sim si Ceausescu).

Chess GP vs. Unstoppable Checkmaters 2 - 2
@Tudorache_M vs. @smoothg 1 - 0
@IoanSIM vs. @upcominggm 1 - 0f
@Lllionking vs. @WeakChessPlayedSlow 0 - 1
@johann333 vs. @AnthonyAtanasov 0 - 1
@adriangp28 vs. @ChetDavis 0 - 0

 Asadar toti cu albul si cu doua mari evenimente. Adversarul meu nu da nicio data de joc si cand il prind online, il provoc dar refuza jocul. Trimit la organizator si castig fara joc. Spaniolul care jucase bine in prima runda (adriangp) nu isi joaca partida si spre norocul nostru nici adversarul nu scoate un cuvant. Dublu forfeit pe masa 5. Pe masa 2, domnul Sim vine masacrat de un indian gura mare pe toate forumurile. Analiza arata cheating si unul foarte rudimentar. Il reclam si indianul vine bannat si rezultatul intors. Avea procente superioare marilor maestri care au jucat in 2016 la Rapid Leuven Grand Chess Tour, corelate cu primele 3 optiuni ale Stockfish! Iulian (Lllionking) joaca dupa tot scandalul cu acel indian si sub influenta si teama ca va fi trisat, joaca cea mai slaba partida a sa in turneu, debutand cu stangul. Dar va fi unica. Restul va merge in ritm de locomotiva, este drept si cu emotii uneori, dar si cu realizari foarte bune. M-a lasat masca o ipoteza a organizatorilor, anume aceea, ca la partida domnului Sim sa se dea dublu forfeit! Sau sa fie 0-0. Zic haida de! Chiar asa? Unul joaca cinstit, altul un mizerabil si rezultatul sa fie egal. A fost un alt semnal de alarma, ca aici lucrurile sunt conduse de persoane care au ceva probleme in intelegerea logica a faptelor. In plus cand am facut reclamatia de cheating, unul dintre ei nu vedea nimic deosebit, in ceea ce avea sa fie dovedit ulterior un trisat bezmetic.

 

 Saptamana 3, ma pune in situatia de a cere un jucator in locul spaniolului de la ultima masa, care nu a mai raspuns la niciun mesaj dupa forfeit-ul din runda 2. Primim un ceh destul de comunicativ, de la care nu asteptam mult, vazut fiind ratingul sau.

Chess Vikings vs Chess GP     2-3                   

@Schachmasteo vs @Tudorache_M  0.5 - 0.5

@kpeng815 vs @IoanSIM 0 - 1

@timmoran76 vs @Lllionking 0,5-0,5 f

@piemaster_antoine vs @johann333 0 - 1

@Superherokid26 vs @Tranzoo 1 - 0

 Un meci cu cantec, in care adversarul lui Iulian face orice pentru a nu juca si incepem sa regretam inscrierea intr-o competitie de acest gen. Atacam pe forumuri si protestam dar adminii profitand de faptul ca remiza ne convine, o consemneaza, intr-o partida in care Iulian a facut tot posibilul sa joace si a pierdut zile in sir asteptand adversarul pe server. Puncteaza domnul Sim cu joc sigur si francezul johann333. Cehul de pe ultima masa joaca incredibil de slab. Speram ca este o zi nefasta pentru el.

 

 Saptamana 4, intalnim o echipa majoritar ruseasca in care doar masa 2 este un egiptean. Avem toti albele.

Chess GP vs. Four Knights 2 - 3
@Tudorache_M vs. @Spindr8 0 - 1
@IoanSIM vs. @M0hamedHassan 0 - 1
@Lllionking vs. @AlexChrome 1 - 0
@johann333 vs. @Sanchessus 1 - 0
@Tranzoo vs. @aleksandrxxx 0 - 1

 Eu sunt primul care joc, imediat dupa publicarea programului si pierd o partida in care adversarul joaca disperat pentru remiza si ma enerveaza. Refuz repetarea mutarilor si ratez o mare sansa de castig. Apoi joc ca o cizma si finalul. Ii scriu adversarului ca urasc astfel de jucatori si ca este un disperat. Este important de stiut. Acest individ, se va dovedi un scapat din electrosocuri. Avea sa publice un adevarat dosar impotriva mea cu paragrafe si citari stupide de pe unde a reusit sa faca si el copy/paste. In plus, spre finalul turneului se va alia cu una dintre cele mai nesportive echipe si va face o reclamatie la adresa mea catre Chess.com (ramasa fara urmari) privind agresivitatea mea verbala. Dupa alte cateva saptamani, aveam sa realizam ca noi ca natie, suntem absolut nepregatiti sa facem fata acestor razboaie psihologice. In special cei din era mea, crescuti cu anumite principii de coloana vertebrala si spusul lucrurilor pe nume, fara a apela la smecherii in afara jocului in sine.

 Puncteaza Iulian in stil mare pe masa 3 si francezul pe masa 4. Domnul Sim face o partida hazardata si pierde la un jucator care joaca prea exact in raport cu ratingul sau. Dar nu avem sanse sa reclamam acolo. Partida contine multe greseli ale albului. Cehul ne dispera. Nu am vazut asa joc neglijent sau slab vreodata. In afara de partida castigata de spaniol in prima saptamana, intelegem ca jucam clar fara o masa.

 

Saptamana 5, una importanta. Ultima runda din sezonul regular. Nu trebuie sa pierdem sub nicio forma. Ne-am gandit ca ar fi bun un rezultat de genul, sa trecem de faza elvetianului si sa intram in cea eliminatorie. Dintre cele 28 de echipe, primele 16 vor intra pe tabloul eiminatoriu jucand 1-16, 2-15 etc.

R.O.O.K.  vs  Chess GP    1,5- 3,5 

@kstorn  vs  @Tudorache_M   0.5 - 0.5

@gchess33  vs  @IoanSIM  0 - 1

@JamesAgadir  vs  @Lllionking  0 - 1

@empee3  vs  @johann333  0 - 1

@liamchez  vs  @Tranzoo  1 - 0

  Castigam clar desi eu sunt cam pierdut si scot remiza cu calitate in minus iar masa 5 este mana moarta. Domnul Sim si francezul johann333 aduc puncte importante. Avem emotii la partida lui Iulian. James Agadir face figuri, evita jocul. Intr-una dintre seri, desi online, refuza din nou jocul. Motiveaza ca trebuie sa manace  si apoi sa se odihneasca pentru ca a doua zi va pleca in Franta cu avionul. Incredibil! La acest punct se isca un scandal. Eu scriu pe forum ca asa ceva nu este admisibil. Motivatia este penibila. Cu limba mea ascutita zic: de ce nu ai scris ca trebuie sa te odihnesti, pentru ca maine iesi la plimbare cu broasca testoasa! Reusim sa fortam un pic nota si Iulian il "loveste" clar pe Agadir, asigurand pasajul nostru in optimi.

 

 OPTIMI DE FINALA

 Felicit toti componentii pentru acest obiectiv indeplinit, rezonabil si realizabil! Apoi incepem prin calcule, imediat dupa incheierea saptamanii 5 si speram sa ne clasam cat mai sus de locul 8. Speram la locul 5-6, pentru a avea un adversar cat mai accesibil. Nu putem fi in partea a doua a clasamentului. Deci o sa evitam echipele clasate pe primele pozitii. Calculele noastre sunt oarecum corecte dar ne dau exact vecinii de clasament! Ne situam pe 8 si avem adversar locul 9, in cel mai echilibrat meci al optimilor (teoretic).

 Meciul este teribil de inclestat si mergem mai departe doar datorita clasarii pe locul 8! Se incheie egal si avem noroc. Dar un noroc din acela nu stiu cum sa va explic... Intai punem configuratia meciului si apoi explicam.

Chess GP vs  Speedy Chess Players  2,5- 2,5

@Tudorache_M  vs  @SamuelIFowler  0.5 - 0.5

@IoanSIM  vs  @SpeedyChess11  0 - 1

@Lllionking vs  @bofido  1 - 0

@johann333  vs  @SusannaMarks  0 - 1

@Tranzoo  vs  @10XL  1-0 f

  Avem toti albele. Tot eu deschid balul si dupa ce incep bine partida, ratez cateva lovituri bune (una dintre ele pentru ca joc premove la o mutare de schimb al pieselor), castig calitate dar nu reusesc sa concretizez. In final, daca adversarul vede o mutare care evita sahurile mele (credeam...) eterne, chiar sunt pierdut. Domnul Sim are adversar, un alt gura mare pe forumuri.. Nu cred ca joaca cinstit acest individ (capitanul lor SpeedyChess11) dar nici nu reusesc sa il dovedesc. Din pacate pierde si francezul care ne-a ajutat cu adevarat in multe randuri. Castiga Iulian din nou si sperantele sunt mici dar sunt. Avem nevoie de victorie la ceh. Eu unul am trimis tuturor partide/fisiere privind adversarul, pentru pregatire. Speram ca cehul va reusi ceva in sfarsit. Insa cehul continua pe linia sa. Joaca slab. Slab rau. Totusi ma uit atent la partida si vad ceva ciudat. Cu mare avantaj, adversarul cehului, un ungur, joaca exact cele mai bune linii de engine. Analiza de potrivire cu engine, da un fabulos +90%!! Incredibil! Pentru a evita emotiile, au ales sa triseze cu un jucator care in veci nu ar fi castigat cu ungurul!!! Presupun ca aici este mana capitanului lor. Iar acest lucru l-a costat contul pe ungur. Rezultat intors si calificare pentru noi. Credeam ca am asistat la cea mai stupida idee din acest turneu.. Dar asteptati!

 

SFERTURI DE FINALA

Four Knights vs. Chess GP 2 - 3
@Spindr8 vs. @Tudorache_M 0 - 1
@M0hamedHassan vs. @IoanSIM 1 - 0
@AlexChrome vs. @Lllionking 0 - 1
@Sanchessus vs. @johann333 0 - 1
@aleksandrxxx vs. @attackchesskid 1 - 0

  Aaaaa. Intalnim din nou Four Knights, echipa de rusi condusa de curentat. Suntem toti cu negrele. Incerc inca o data sa fac ceva pentru masa 5. Cer o rezerva in locul cehului, convins ca nimeni nu poate juca mai slab ca el. Dar dau de alta belea. Jucatorul repartizat (din Malaesya) joaca bullet in partida sa si pierde fara drept de apel. Neserios si lipsit de respect fata de echipa noastra. Nu stiu daca reusim sa mergem mai departe dar scriu imediat, ca nu il mai vreau si ca incerc sa caut pe cineva. 

  Imi iau revansa intr-o partida complicata contra lui spindr8, unde rusul croleaza la primele complicatii si nu vede continuari in care ramane cu pozitie decenta sau chiar buna. Domnul Sim vine infrant a doua oara de egiptean. Iulian incepe bine partida dar intra ulterior in pozitie greuta. Pare sa piarda dar trage cu dintii si reuseste sa reziste pentru a ajunge in faza critica cu timp putin. Cand am auzit ca a jucat fara mouse in criza aceea teribila de timp, mi s-a facut parul maciuca! Intoarce soarta partidei si face cateva mutari pentru a castiga timp pe ceas dar gafeaza si rusul (unul din Siberia) nu ia un pion care asigura remiza. Partida nerecomandata cardiacilor! Dar speram inca. Avem nevoie de victorie la francez. La remiza merg adversarii mai departe, clasati mai bine in sezonul regular (de fapt primii).

  Johann333 este speranta noastra. Francezul a jucat in general bine si am fost multumit de el. Suntem toti pe partida si speram. Dar johann probabil coplesit de miza partidei nu joaca bine si da o piesa neatent. Suntem la pamant si speram doar sa intre (sa ajunga) la criza de timp, unde se mai poate schimba ceva. Apoi se petrece ceva de domeniul incredibilului. Cu trairile mele intense, risc infarctul. In ciuda faptului ca i-am explicat ca remiza nu este buna la nimic, johann333 propune remiza. Suntem toti sub masa! Nu se poate! Meciul este incheiat ca si aventura noastra...

  Sanchessus adversarul sau, in mod absolut cretin nu accepta! Joaca si pierde in cel mai stupid mod posibil! Mergem in semifinale cu inimile slabite de atata tensiune. 

 

SEMIFINALE

 Din nou avem negrele. De prea multe ori am avut in ultimele saptamani. Avem din nou adversari Chess Vikings, pe care ii batusem in saptamana 3. Nu avem parte de liniste si de o desfasurare fireasca.  Se petrec fapte uluitoare. Capitanul lor impreuna cu spindr8 (curentatul) ma reclama la chess.com pentru ca i-as fi agresat verbal si razboiul incepe. Pierd fara drept de apel partida mea cu Schachmasteo si adminii nu vad nimic anormal in planul clarvazator al acestuia (cel putin de nivel IM). Inteleg ca avem in fata o echipa de trisori, cu un capitan care ori are doua conturi, ori a jucat in locul lui arnavbatta. La un moment dat, pe ambele conturi apar aceleasi date. Adminii se umplu de penibil si nu inceteaza totul aici. Domnul Sim asteapta trei zile la rand adversarul sau (Kpeng815), ii trimite mesaje cu propuneri ale unor date de joc dar... nimic. Luni seara ne trezim ca domnului Sim i se propune un alt adversar! Adica noi am pierdut cand al nostru jucator nu a fost, iar ei permit sa schimbe un jucator cand lipsea doar o zi pana la incheierea celor 6 de joc! Este unul Cool150 si trebuie sa o luam de la capat cu pregatirea. Cautam partide si pierdem 2 ore ca si preparea anterioara. In ultima zi se petrece inimaginabilul. @ijgeoffrey unul dintre organizatori, ii comunica domnului Sim si mie, ca nu va juca nici cu Cool150! Ci cu Jesus_is_my_Savior. Incredibil asa ceva. Protestam dar se "usureaza" pe noi acesti prepotenti organizatori. Culmea este ca Cool150 il cauta pe domnul Sim sa joace partida! Nici el nu stie ca de fapt a fost inlocuit. Il intreb pe acest geoffrey daca nu era mai indicat sa inlocuiasca chiar in timpul partidei! 

 Lasam acest fapt si mergem la masa 5. Dupa cautari nebune, decis sa iau tot un roman, gasesc pe Florin Ungureanu din Galati (Prochess_Romania), jucator bun dar cu un rating destul de mic la rapid. Se ocupa Iulian sa il caute  si sa-l indrume. Facem in extremis (inainte de inceperea rundei) o achizitie super! Florin pe masa 5 este extrem de puternic.

 Nici partida lui nu este una linistita. Intalneste un adversar care face figuri cu programarea si facandu-se ca nu intelege fusul orar, il pune pe Florin intr-o situatie incredibila: va juca la 3 dimineata, dupa ce "nebunul" de Iulian observa smecheriile adversarului si il suna pe Florin acasa, trezind familia acestuia. Dar Florin confirma in ciuda orei tarzii si a disconfortului creat,  castigand clar. Il felicitam si ii cerem scuze in acelasi timp! Nu am vrut sa ii cream asa neplaceri. Intalnim o echipa foarte dubioasa, unfair si condusa  de un alt gura mare, foarte probabil un trisor, care va fi insa odata si odata demascat ca toti ceilalti. Un 1679 rated FIDE, ce evolueaza la nivel de IM pe acest server. 

 johann333 vine si el batut fara drept de apel, cu mutari clare de engine si nici macar nu stie cu cine a jucat. In contul adversarului erau aceleasi date ca la Schachmasteo. Evident cand am reclamat acest lucru, au schimbat profilul. Iulian castiga din nou, pe fondul unei curse din deschidere (franceza la negru), foarte instructiva, in probabil cea mai buna partida a sa din turneu. Scorul este 2-2 si nu avem la indemana remiza. In ultima partida domnul Sim este obligat la victorie dar nici nu stie inca cu cine va juca. Nu mai are nici macar ragazul sa programeze meciul in alta zi, pentru a-si aduna un pic gandurile. Trebuie sa joace cu Jesus_is_my_Savior. Obosit si enervat, dupa un inceput de partida bun, face insa o gafa de proportii si pierde. Foarte curios este faptul, ca in pozitie oarecum critica, Schachmasteo scrie pe chat ca Jesus_is_my_Savior ar trebui sa joace pion b4. Ca un automat pe tabla apare 22.b4... Eu stiam ca unui kibitz nu trebuie sa-i puta gura si ciorapii (Dumnezeu sa-l ierte! pe un bun amic sahist care ne-a parasit nu de mult timp si pe care il citez-Mare Nelson). Se stie ca jucatorii nu pot vedea ceea ce scriu pe chat-ul partidei kibitzii. Oare Jesus avea un alt dispozitiv deschis? Greu de spus. Pe chat se vad cei care sunt prezenti la partida. Mai degraba cred Schachmasteo ii arata ecranul propriu prin ceva tip Skype. @GreenAardvark se afla pe partida si cu siguranta a observat acest lucru, mai ales ca eu l-am sesizat acolo pe chat. Am amintit ca noi nu discutam mutarile jucatorilor nostri si asta asteptam si de la adversari. (Uitasem acest fapt. Au fost prea multe ciudatenii in acest turneu. Acest paragraf scris cu caractere cursive, a fost ulterior adaugat.)

 Acestea au fost cele doua semifinale. Un alt jucator si el cu gura mare pe forumuri va fi bannat ulterior, dupa finala: MeforChessPresident.

Fleet-Footed Linguists vs. Chess Dominators 2 - 3
@Petrosianic vs. @SJFG 1 - 0
@Axonn vs. @Alvin_Cruz 0 - 1
@Tombulous vs. @MeforChessPresident 0 - 1
@mozzie_123 vs. @chessguy1012 0 - 1
@walidmujahid vs. @marty310 1 - 0
       
Chess Vikings vs. Chess GP 3 - 2
@Schachmasteo vs. @Tudorache_M 1 - 0
@Jesus_is_my_Savior vs. @IoanSIM 1 - 0
@timmoran76 vs. @Lllionking 0 - 1
@arnavbatta vs. @johann333 1 - 0
@Superherokid26 vs. @Prochess_Romania 0 - 1

   Cu toate evidentele puse la vedere de noi privind cont dublu (sau jocul unuia pe contul celuilalt), privind trisatul clar, organizatorii au lasat aceasta echipa de dubiosi sa joace finala. Mai mult de atat. Un admin "muschiulos" @GreenArdvark, a depasit orice limita admisibila. Mi-a sters mesajele pe forum si apoi mi-a interzis si accesul la acel forum. Acest lucru arata cat de vinovati sunt si ce competitie lipsita de fair play conduc. Ascund membrilor ceea ce pot gasi acolo si la ce se pot astepta. Ascund faptul ca sunt cu adevarat niste simpli amatori redusi atat de mult in intelegerea organizarii competitiilor, incat pentru a ascunde slabiciunile si incompetenta lor, ascund probele. In ziua urmatoare, unul dintre componentii echipei Chess Vikings in fazele anterioare, @piemaster_antoine, a utilizat fotografia mea din profil, pe profilul sau. La datele personale a trecut cele identice cu ale lui @arnavbatta. Apoi a adaugat comentarii de incurajare ale echipei Chess Vikings ca si cum ar proveni de la mine. Acest prepotent si abusiv GreenAardvark, nu numai ca a permis acest lucru pe panoul care mie imi fusese interzis dar a s-a si amuzat, scriind si el un comentariu! Iata cum se comporta un admin acolo. Unul care trebuie sa judece cu aceleasi unitati de masura. Evident am reclamat la Chess.com direct si evident in decurs de cateva minute, piemaster_antoine a fost avertizat si cei de la Chess.com au sters poza mea din profilul acestuia. (si acest paragraf imi "scapase", fiind adaugat ulterior in articol.)

FINALA

Chess Dominators vs. Chess Vikings 1.5 - 3.5
@SJFG vs. @Schachmasteo 0 - 1
@Alvin_Cruz vs. @Jesus_is_my_Savior 0 - 1
@MeforChessPresident vs. @timmoran76 0 - 1f
@chessguy1012 vs. @arnavbatta 0.5 - 0.5
@marty310 vs. @Superherokid26 1 - 0

 

 Echipa cea mai dubioasa si protejata direct sau indirect de organizatori, castiga sezonul trei. Noi nu ii felicitam si nu uitam. Am ramas dezamagiti de organizare si de supravegherea slaba si lipsita de compententa a partidelor. Ulterior am inteles ca unul dintre cei mai importanti colaboratori la prinderea trisorilor are o atat de limitata gandire si incredere in propriile mijloace, incat vine fraierit constant de indivizi ca arnavbatta, schachmasteo si altii, doar pentru ca instrumentele sale nu il conving 100%. Dar instrumentele sale de control nu detin optiunea pe care eu am sugerat-o. Recent in Untitled Tuesday, care are un eveniment si sambata, a acceptat reclamatia mea privind indianul de pe locul 1, un trisor cu adevarat rudimentar dar a refuzat reclamatia privind locul 2, un trisor din categoria zisa mai fina. Pentru ca nu are suficiente probe. Bun. Am filmat metoda utilizata si faptul ca totul este engine, nu intr-o partida, ci in trei iar el...nimic. Adica ai evidenta in fata ta si continui sa afirmi ca nu sunt suficiente elemente.  Ce sa mai spunem... Ulterior, datorita insistentelor mele, a trimis filmatele la responsabilii maximi anti-cheating ai Chess.com. Nu stim inca rezutatul.

 

Echipa nostra se claseaza pe locul 3-4 si intra in NSPCL HALL OF FAME 

Loc3NSPCLChesscom

  Felicitari membrilor echipei!

Au evoluat:

Tudorache Marian (Tudorache_M) +3 =3 -2 (o victorie prin forfeit)

Ioan Gheorghe Sim (IoanSIM) +4 =0 -4 (o victorie la masa verde datorita adversarului trisor)

Iulian Ceausescu (Lllionking) +5 =1 -1 (remiza prin dublu forfeit desi Iulian a dat continuu disponibilitate de a juca)

johann333   +5 =0 -3

Florin Ungureanu (Prochess_Romania) +1 =0 -0

Au mai facut parte din echipa Ranappriyan11 (R1 infrangere prin forfeit), adriangp28 +1 =0 -1 (infrangere prin forfeit R2), Tranzoo +1 =0 -3 (victoria prin forfeit pentru ca adversarul a trisat) si attackchesskid +0 =0 -1.

 Cu acesti organizatori la carma, personal am decis sa nu mai "calc" pe acolo si sa nu mai inscriu echipa vreodata in aceasta competitie.

 Toate propunerile noastre s-au lovit de un zid. Am propus doar trei zile de joc (primele doua in care sa se poata juca prin gasirea unui acord, iar ultima intr-un interval de ore decis de admini), pentru  evita statul si "miloaga" catre adversar, timp de 6 zile, ca sa jucam o prapadita de jumatate ora.

 Am propus ca macar sezonul regular sa fie organizat pe zone geografice, ca si loturile echipelor. Asta pentru a evita dificultatile in gasirea unei ore comune de joc.

 Am propus alternarea culorilor la mesele de joc. Am propus ridicarea mediei rating la 1700. Noi nu am fost de acord cu schimbarile in timpul rundei. Nu putem sa credem ca anumite persoane sunt inca lasate sa joace. Echipa a fost tratata continuu ca outsider, in toate articolele. Probabil am incurcat socotelile unora. 

Ne asteptam la cu totul altceva pe acest server dar in acelasi timp sa recunoastem, ca nu Chess.com este organizatorul direct. Ci un grup de indivizi care au creat acest grup si care au primit din partea Chess.com diverse calitati de admin, moderator etc.

 

Clasamentul final al sezonului

Wins Draws Losses Match Points Tiebreak
1. Chess Vikings 7 1 1 7.5 31.0
2. Chess Dominators 6 1 2 6.5 26.5
3. Chess GP 4 2 2 5.0 22.0
3. Fleet-Footed Linguists 5 3 5.0 22.0
5. Four Knights 5 1 1 5.5 22.5
6. Jesus Squadron 5 2 5.0 22.0
7. RAR Attackers 5 2 5.0 18.5
8. Jedi Knights 2 4 1 4.0 21.0
9. Bull Sharks 3 1 2 3.5 17.0
10. Speedy Chess Players 3 1 2 3.5 16.5
11. Sunset Prayer 3 1 2 3.5 16.0
12. ChessMates 3 3 3.0 14.5
13. Universal Checkmaters 3 3 3.0 12.5
14. English Eagles 2 2 2 3.0 12.0
15. R.O.O.K. 2 4 2.0 14.5
16. Not-So Average Joes 2 4 2.0 13.0
17. Unstoppable Checkmaters 1 2 2 2.0 10.5
18. Pawn Destroyers 2 3 2.0 8.5
18. Beyond 1 2 2 2.0 8.5
18. Castling Assassins 2 3 2.0 8.5
21. King Crushers 2 3 2.0 6.5
22. King's Assassins 2 3 2.0 6.0
23. Sea Lions 1 1 3 1.5 8.5
24. Musketeers 1 4 1.0 6.5
25. Turan 1 4 1.0 4.0
26. Pawn Army 1 4 0.5 3.0
27. Piece Munchers 1 4 0.5 2.5
28. Chesschamps 1 4 0.5 0.5