ChessGP Logo

Anterior anuntasem cu surle si trambite, ca Team Romania a reusit promovarea in prima liga a "Live Chess World League", datorita locului 1 ocupat in liga secunda! Nici nu am ocupat locul 1 (din cauza unei jenante erori de arbitraj si calcul a Sonneborn-ului) si de fapt exista si o a doua etapa (un play-off) cu puncte mai importante decat in sezonul regular. Avem nevoie de jucatori puternici, avem nevoie de jucatori cu titlu si avem nevoie de o dubla victorie in meciul cu Iran Live Chess, pentru a reusi cu adevarat o promovare de rasunet. Confruntarea decisiva cu Iran, va avea loc duminica 20 octombrie 2019 de la ora 22:00.

Detalii premergatoare despre meci si competitie:

Meciul este deschis tuturor membrilor clubului Team Romania de pe Chess.com. Se joaca online la un numar de mese in paritate. Adica acel numar, este dictat de echipa care are mai putini jucatori inscrisi la ora de start. In practica sunt de fapt doua meciuri. Primul este Blitz 5m+ 2s pentru fiecare jucator, cu doua partide impotriva aceluiasi adversar, la alb si la negru. Al doilea meci este de asemenea din doua partide, cu alb si negru, de aceasta data insa, avem sah rapid 10m +2s de jucator in varianta Fischer Random, adoptat de FIDE cu denumirea Chess 960.

Competitia este una oficiala la nivel de server, denumita "Live Chess World League". Se joaca pe divizii si s-a ajuns la editia a 4-a. Banuiesc, Iranul nu a jucat de la prima editie. Altfel nu imi explic cum, sunt inca in Divizia 2. Parcursul echipei noastre in acest an, a fost unul de exceptie, cu victorii la selectionate foarte puternice cum sunt USA, Peru si chiar Iran (in meciul de blitz). Sezonul regular, l-am incheiat la egalitate de puncte cu Iran (loc 1-2). Apoi a urmat un play-off, despre care multi dintre noi nu am stiut (insa este drept, ca era scris in Regulament) si am inceput oarecum cu stangul. Un egal miraculos cu adevarat, in meciul de blitz cu Peru (mult intarita fata de sezonul regular) si o infrangere fara drept de apel la Chess960, cu aceeasi selectionata. Odata socul trecut, ne-am revenit si am zdrobit realmente Statele Unite. Acum urmeaza testul capital: intalnirea cu Iran, in care suntem "condamnati" sa castigam ambele meciuri. Iata situatia la zi a acestei divizii: Clasament Div.2 LCWL4

Avem nevoie de cat mai multi jucatori, in special cei cu titlu la tabla, pentru ca iranienii au jucat chiar si cu mari maestri. Va invit sa intrati in Team Romania ( faceti click pe butonul "Club on Chess.com" din meniu si scrieti acolo cateva randuri, eventual ca vreti sa participati la meciul cu Iran, iar un admin va aproba cererea dvs. de acces in Team Romania) si sa va bucurati de o sarbatoare a sahului online romanesc, indiferent de rezultat. Cu cat suntem mai multi si atragem jucatori cu rating mare, cu atat este mai usor si pentru cei cu rating mai mic sa joace impotriva unor oponenti cu rating apropiat. Hai Romania!

VA ROG SA ACORDATI FOARTE MARE ATENTIE UNUI ASPECT! JUCATI SI MECIUL DE CHESS960! S-A DOVEDIT ASPECTUL NOSTRU NEGATIV. O VICTORIE LA BLITZ NU VALOREAZA NIMIC, DACA NU ESTE INSOTITA SI DE CEA LA CHESS960. AVEM NEVOIE SA CASTIGAM AMBELE MECIURI!